Юнайтед с класика на гости на Вила (видео)


И. Ангелов

Юнайтед с класика на гости на Вила (видео)

В шестнадесетия кръг на Висшата лига на Англия шампионът Манчестър Юнайтед гостуваше на Астън Вила, като днес гостите успяха да победят убедително своя съперник с 3:0. Виланите не изглеждаха на ниво днес, като почти не затрудниха Давид Де Хеа в процеса на 90-те минути от срещата.

Днес на върха за Юнайтед Дейвид Мойс предпочете Дани Уелбек, а Уейн Рууни игра прибран в полузащитата на тима, и младият нападател не разочарова. Още в 15-ата минута Валенсия центрира в наказателното поле, Янузай стреля с глава, но нацели страничната греда, топката отксочи към Уелбек и той откри.

Само 2 минути след това младият нападател вкара отново, когато пак Валенсия центрира добре, а с добро пласиране Уелбек се намери на края на подаването и отклони кълбото в горната греда и след това мрежата на Брад Гузан. След тези моменти Вила заигра дори по-слабо и почти не пресираше своя опонент.

Малко раздвижване в играта на домакините се видя в началото на втората част, но Юнайтед набързо отказа своя опонент още в 52-ата минута, когато Рууни изведе прекрасно Клевърли сам срещу Гузан и той матира вратаря с удар в близкия ъгъл. Така Дейвид Мойс прибегна до своите смени и съхрани Гигс, Янузай и Рууни, вкарвайки в игра Йънг, Флетчър и Заха. Това бе първото появяване на Дарън Флетчър в игра от декември миналата година.

 

5 Ливърпул




30т.
6 Нюкасъл




27
7 Тотнъм




27
8 Манчестър Юнайтед




25
9 Саутхемптън




24
10 Суонзи




20
11 Астън Вила




19
12 Хъл Сити




19
13 Стоук Сити




18

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
120