Ман Сити надигра Арсенал в мач с девет гола (видео)


И. Ангелов

Ман Сити надигра Арсенал в мач с девет гола (видео)

Шестнадесетият кръг на Висшата лига на Англия започна с истинско зрелище на стадион "Етихад", когато днес лидерът във временното класиране Арсенал гостуваше на Манчестър Сити. Домакините успяха да победят с 6:3 и преди мачовете на Челси и Ливърпул днес поне временно тимът зае място в Топ 2.

След добър старт за домакините Серхио Агуеро откри резултата в 14-ата минута. Арсенал пропусна добри положения до този момент и тук след един корнер Демикелис отклони за Агуеро и голът от воле.

В 31-ата минута Арсенал изравни, когато Йозил асистира на Уолкът за добър удар. В 39-ата минута след добра отборна игра Сити стигна до нов гол, този път когато Сабалета намери Негредо на прекрасна позиция. Тук подхлъзналият се срещу нападателя Косчелни бе изнесен и в игра се появи Вермален.

В 50-ата минута Йозил загуби топката в центъра и Фернандиньо се възползва с прекрасен фалцов удар за 3:1. В 5-те минути след този момент Жиру пропусна няколко златни възможности дори да изравни резултата при повече късмет. Това се обърна против артилеристите в крайна сметка, но преди това в 63-ата минута Тио Уолкът вкара ново красиво попадение след хубаво подаване над отбраната от Рамзи.

В 66-ата минута Хесус Навас се възползва от анонимния днес Монреал, от чиято зона паднаха почти всички попадения за домакините, като през него центрира за Силва, който матира Шчесни от близо.

В 88-ата минута Фернандиньо вкара петото попадение за Сити, когато с Насри се възползваха от нова загубена топка в центъра, този път от Уилшър. В 93-ата минута пък след добро центриране на Саня вкара и Мертезакер, но това не бе всичко. Само след минута Яя Туре вкара от дузпа и това вече бе всичко от това невероятно зрелище.

 

1   Арсенал




35т.
2   Челси




33
3   Манчестър Сити




32
4   Евертън




31
5   Ливърпул




30













































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
164