Рууни извлачи Юнайтед до равен с Тотнъм (видео)


И. Ангелов

Рууни извлачи Юнайтед до равен с Тотнъм (видео)

Тотнъм прие Манчестър Юнайтед в мач от поредния тринадесети кръг на Висшата лига на Англия, а днес домакините на два пъти поведоха на "червените дяволи", и на два пъти Уейн Рууни трябваше да спасява своите до равния. В крайна сметка срещата завърши при 2:2, което изглеждаше резонен изход от мача.

Юнайтед започна активно срещата днес, и като цяло отбора владееше повече кълбото (близо 70%) в мача, но в краткия период, който домакините овладяха инициативата за двете полувремена, те успяха да използват ситуациите си и да вкарат топката зад Де Хеа.

Първо в 18-ата минута Джони Евънс извърши нарушение в опасна зона и Кайл Уокър матира Де Хеа с прекрасно изпълнение. В 32-ата минута Уокър се превърна в анти-герой, когато изби едно центриране на Фил Джоунс на пътя на Рууни, който изравни и до края Юнайтед натисна след получения импулс, но без успех.

Втората част отново започна силно за Юнайтед, отново Тотнъм превзе топката за малко, и стигна до гол. В 54-ата минута Сандро надигра Клевърли в центъра, англичанинът се подхлъзна и бразилецът с мощен удар заби кълбото в ъгъла на вратата на безпомощния Де Хеа.

2 минути по-късно Рууни изведе прекрасно Уелбек в наказателното поле, той овладя топката и бе фаулиран от Юго Лорис, който се размина само с жълт картон в ситуацията. Рууни застана зад бялата точка и отново върна равенството с уверено изпълнение.

Юнайтед натисна за нов гол, но след появата на Дефоу за Солдадо, Тотнъм затисна своя опонент до самия край, без обаче да успее да промени резултата.

 

5   Нюкасъл




23т.
6   Ман Сити




22
7   Саутхемптън




22
8   Манчестър Юнайтед




22
9   Тотнъм




21
10   Астън Вила




16

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
146