Равен в зрелищното мърсисайдско дерби (видео)


И. Ангелов

Равен в зрелищното мърсисайдско дерби (видео)

Евертън прие Ливърпул в поредния кръг на Висшата лига на Англия днес, а срещата завърши при 3:3 в един изключително емоционален и драматичен сблъсък. Цялата среща бе изпълнена с изобилие от атаки, спиращи дъха моменти и красив футбол, а в головете в края направиха драмата пълна.

Още в 5-ата минута Филипе Кутиньо откри резултата след един корнер за гостите, като бе оставен напълно непокрит на задна греда. В следващата атака обаче Миралас изравни, като това стана в ново статично положение. Бейнс центрира в наказателното поле, където Баркли игра с топката, тя попадна в Миралас и той завърши.

В 12-ата минута Лукаку излезе сам срещу Миноле, но вратарят действа прекрасно. В 19-ата минута Суарес вкара от пряк-свободен удар по прекрасен начин. 

Във втората част Ливърпул имаше нови шансове за гол, макар да бе избрал дефанзивен подход. В 58-ата минута Джо Алън пропусна от 2 метра срещу мрежата, когато бе намерен от Суарес в най-добрата ситуация в мача. Последваха чисти положения пред Лукаку и Деулофеу, който се появи рано във втората част за контузения Бейнс.

В 72-ата минута обаче Лукаку успя да вкара, когато Джеймс МакКарти плъзна топката без да иска към дузпата, където нападателя матира Миноле. В 82-ата минута Лукаку отново се разписа, надскачайки Джонсън след корнера на Миралас. 

В 89-ата минута резервата Даниел Стъридж успя да реализира шестия гол в мача и негов девети за сезона след едно подаване на Джерард. 

 

1 Арсенал




28т.
2 Ливърпул




24т.
3 Челси




24т.
4 Саутхемптън




22т.
5 Евертън




21т.
6 Манчестър Юнайтед




20т.






















































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
138