Юнайтед надви Арсенал минимално (видео)


И. Ангелов

Юнайтед надви Арсенал минимално (видео)

Манчестър Юнайтед успя да победи Арсенал на "Олд Трафорд" днес с 1:0 в поредния кръг от Висшата лига на Англия. Двата тима си размениха по едно полувреме, в което превъзхождаха съперника, но домакините успяха да вкарат своето попадение през първата част, когато Рууни центрира от корнер за гол с глава на Ван Перси.

Манчестър Юнайтед създаде повече добри положения пред вратата на противника днес. С пропуски се отчетоха Рууни, Ван Перси и в най-доброто положение - Крис Смолинг във второто полувреме.

В първата част "червените дяволи" доминираха. В 27-ата минута след редица атаки дойде и голът, когато Рууни постави топката на главата на Ван Перси за 1:0. В 38-ата минута Рууни бе прегазен в наказателното поле от Жиру и тази категорична дузпа бе подмината от рефера. В края на полувремето пък Видич бе контузен от едно излизане на Де Хеа и това стана причина за някои рокади в тима на домакините, които позволиха на Арсенал да надиграе във втората част.

Фил Джоунс, който държа Месут Йозил анонимен през първата част, премина на мястото на Видич, а в центъра заигра Том Клевърли, като Юнайтед изгуби владението и спокойствието в средата. Рамзи и Йозил започнаха да диктуват играта и артилеристите създадоха голям брой атаки във второто полувреме, без да се стига до сериозни затруднения пред Де Хеа. Всъщност, най-опасното положение бе едно остро центриране на Саня, което Евънс изчисти в корнер.

В 59-ата минута добро положение падна пред Йозил, но в краката му се хвърли Рууни и спаси своята врата. В 82-ата минута с фрапантен пропуск се отчете Смолинг, след едно перфектно центриране от пряк-свободен удар на Ван Перси, което го изведе в прекрасна позиция, но той опита да играе с глава ниската топка и се размина с нея.В крайна сметка домакините победиха минимално.

 

1 Арсенал




25т.
2 Ливърпул




23
3 Саутхемптън




22
4 Челси




21
5 Манчестър Юнайтед




20
6 Евертън




20
7 Тотнъм




20
8 Ман Сити




19

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
172