Челси спаси точка в последната секунда (видео)


И. Ангелов

Челси спаси точка в последната секунда (видео)

Челси се изложи пред домакинската си публика днес в поредния кръг от Висшата лига на Англия, когато на гости бе Уест Бромич Албиън. Домакините започнаха с гол от Ето'о, но Шейн Лонг и Стефан Сесеньон вкараха за пълния обрат насред Лондон, само за да се достигне до 96-ата минута и голът от дузпа на Еден Азар - 2:2.

Ето'о изглеждаше в настроение днес и често опитваше късмета си с пряк-свободни удари. Така в 30-ата и 32-ата минути той принуди Боаз Майхил да спасява своите. В 45-ата минута камерунецът откри, когато Кейхил намери Азар с дълга топка, а белгиецът навлезе навътре и стреля по Майхил, който не действа много добре и така Ето'о беше там за 1:0.

Втората част бе много силна за УБА. Още в 53-ата минута Олсон бе близо до гол след корнер. В 57-ата Амалфитано центрира за Лонг, който нацели гредата на Чех. В 61-ата минута обаче острието се разписа, когато добави една топка, избита от Чех при удар на МакАули. 

Само след 7 минути и Стефан Сесеньон се разписа след като отбраната на Челси не действаше добре, а Риджуел се изплъзна от подхлъзналия се Кейхил и намери бенинеца за 2:1. Челси овладя топката след този момент и опита да върне предимството си, но пропуски от Иванович и Вилиан не успяха, като резултатът остана непроменен до буквално последната секунда на мача, когато драматичен гол от дузпа за Азар донесе точката.

 

 

1 Арсенал




25т.
2 Ливърпул




23
3 Саутхемптън




22
4 Челси




21
5 Евертън




20
6 Тотнъм




20
7 Манчестър Сити




19

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
151