Евертън и Тотнъм не си вкараха (видео)


И. Ангелов

Евертън и Тотнъм не си вкараха (видео)

Десетия кръг на Висшата лига на Англия изпрати Тотнъм на гости на Евертън, а днес два от отборите в най-добра форма не успяха да си вкарат голове след две полувремена, в което те си размениха превъзходството на терена. В 90-ата минута на този мач двата тима бяха владяли еднакво дълго топката, но в процеса на мача те доминираха съответно Тотнъм в първата, и Евертън във втората част.

Тотнъм не позволи на своя опонент нито един удар за първите 45 минути, като еднолично диктуваше събитията на терена. Така дори Лукаку се отчете с няколко изяви в отбрана за своите, и героически домакините успяха да издържат на натиска.

Второто полувреме бе за Евертън. Още с първия сигнал Лукаку се нагърби с повече отговорност и започна да създава положения пред Озмън и Миралас. След поредица удари публиката на "Гудисън" се активизира и това вдъхна още увереност на домакините. 66-ата минута бе спорна в мача, когато Коулман бе препънат в наказателното поле на Тотнъм, но все пак се изправи и стреля, като вероятно за това той не получи дузпата, която домакините искаха.

В игра за Евертън се появи и Жерар Деулофеу, както и Никица Йелавич, и Рос Баркли, и те съживиха още повече атаките. Испанецът на няколко пъти опита да реши срещата днес, включително едно положение в края, когато премина през трима бранители, но отново не успя да реализира. Един сблъсък между Лукаку и Лорис към края на срещата се отрази в 9-минутно продължение на мача, но в крайна сметка резултатът остана 0:0.

 

1 Арсенал 25т.  










2 Челси 20  










3 Ливърпул 20  










4 Тотнъм 20  










5 Манчестър Сити 19











6 Саутхемптън 19











7 Евертън 19  










8 Манчестър Юнайтед 17











9 Нюкасъл 14











10 Хъл 14











11 Уест Бромич 13











12 Кардиф 12











13 Суонзи 11











14 Астън Вила 11











15 Уест Хем 10











16 Фулъм 10  










17 Стоук 9  










18 Норич 8











19 Съндърланд 4  










20 Кристъл Палас 3











— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
176