Арсенал надигра Ливърпул категорично (видео)


И. Ангелов

Арсенал надигра Ливърпул категорично (видео)

Десетия кръг на Висшата лига на Англия изпрати втория в класирането на гости на лидера - Арсенал, а днес артилеристите показаха защо са на върха в лигата, след като не оставиха никакъв шанс на своите опоненти и победиха с 2:0. Головете вкараха Касорла и Рамзи, но трябва да се отбележи, че Жиру пропусна няколко доста чисти положения.

Ливърпул започна агресивно, но до 10-ата минута Арсенал овладя топката и наложи ритъм на играта. Така в 19-ата минута Саня пое топката от Касрола, центрира от фланга на главата на испанеца, а неговият удар нацели гредата, но топката отскочи на волето му за 1:0. Само след 2 минути Миноле трябваше да спасява след ново положение пред Касорла. 

В 36-ата минута Стъридж се оказа в наказателното поле, но вместо да пробва да изработи нещо за своите, той се строполи в опит да спечели дузпа за своите, но съдията подмина ситуацията между него и Косчелни. В 45-ата минута нов удар на Касорла мина близо до гредата на Миноле.

Втората част отново започна добре за Ливърпул, след като Роджърс постави Кутиньо в игра на почивката. В 50-ата минута Хендерсън се размина с гола след воле от ръба на малкото наказателно. Арсенал обаче отново овладя топката малко след това и започна да атакува.

В 55-ата минута Жиру пропиля златен шанс, когато пресече паса назад на Коло Туре и опита да прехвърли Миноле, но намери страничната мрежа на вратата от външната страна. В 57-ата минута Жиру можеше да удвои с ново чисто положение, когато бе изведен в наказателното поле, но със слаб удар той не затрудни вратаря на гостите.

В 59-ата минута Йозил пое топката на десния фланг и намери Рамзи на дъгата. Уелсецът си спря добре топката, след което я изстреля по прекрасен начин над Миноле и под гредата за красив гол ,и 2:0. Последва отпускане в редиците на домакините и Суарес, и Стъридж опитаха късмета си на няколко пъти, но резултатът не се промени до края.

1 Арсенал 25т.










2 Челси 20










3 Ливърпул 20










4 Манчестър Сити 19










5 Саутхемптън 19











6 Тотнъм 19











7 Евертън 18










8 Манчестър Юнайтед 17











9 Нюкасъл 14











10 Хъл 14











11 Уест Бромич 13











12 Суонзи 11











13 Астън Вила 11











14 Уест Хем 10











15 Фулъм 10











16 Стоук 9










17 Кардиф 9










18 Норич 8











19 Съндърланд 4










20 Кристъл Палас 3











— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
183