Челси на четвъртфинал след победа над Арсенал (видео)


И. Ангелов

Челси на четвъртфинал след победа над Арсенал (видео)

Четвъртия кръг на Купата на лигата на Англия изпрати Челси на гости на "Емирейтс Стейдиъм" и Арсенал, а тук гостите успяха да победят с 2:0. Трябва да се каже, че и двете титулярни 11-ки не бяха типично най-силните за двата състава, но резервите на Челси надделяха след голове на Азпиликуета и Мата.

Челси атакуваше с Вилиан и Ето'о днес, и бързо спечели битката в центъра, започвайки да захранва своите нападатели. Въпреки това в 22 и 23-ата минути Арсенал бе близо до голове от Рамзи и Касорла. В 25-ата обаче Уилшър и Микел се сблъскаха за една топка, която отскочи в наказателното поле на Арсенал, а там Дженкинсън обърка връщането с глава назад и Азпиликуета се възползва за 1:0.

Челси започна добре и втората част, с добър удар на Ето'о в 49-ата минута. Рамзи отвърна с добро положение 4 минути по-късно, но отново Челси овладя центъра и атаките на домакините секнаха. В 63-ата минута Йозил се появи за Мияичи, а Оливие Жиру замени Бенднер. Моуриньо отговори с пускането на Рамирес за Де Брюине в центъра.

В 66-ата минута Вилиан намери Мата в наказателното поле, той си създаде място и със страховит шут заби топката в ъгъла на вратата за 2:0.

Арсенал обаче създаде бързо 2 опасни положения чрез Жиру и Йозил в 70-ата и 71-ата минути. Последва страхотен шанс и пред Уилшър, но домакините така и не вкарваха, а след 80-ата минута Челси овладя топката и запази резултата за победата, макар да позволи да бъде притиснат в самия край за кратко.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
133