Ливърпул без проблеми срещу Кристъл Палас (видео)


И. Ангелов

Ливърпул без проблеми срещу Кристъл Палас (видео)

Ливърпул прие Кристъл Палас в мач от седмия кръг на Висшата лига на Англия днес, като домакините спокойно поведоха с 3:0 днес, след което последва отпускане и един вкаран гол за гостите за крайното 3:1. Суарес, Стъридж и Джерард от дузпа вкараха днес за домакините, а Гайл върна гол в края.

Още в 13-ата минута Луис Суарес размени пасове с Жозе Енрике, като изглеждаше, че е загубил контрола над топката в наказателното поле, но все пак той някак я насочи в мрежата за 1:0. Само 4 минути по-късно Даниел Стъридж получи топка на левия фланг, навлезе към гола, премина през Делейни с прекрасен финт и матира Сперони с ляв крак за 2:0.

Така Стъридж подкрепи прекрасната си статистика - в последните 12 мача за Ливърпул той е подал за или е вкарал 16 от головете им. 

В 26-ата минута Миноле спаси своите след добър удар на Джером, рикуширал в Кебе. В 38-ата минута Стърлинг спечели дузпа за Ливърпул и Джерард вкара спокойно за 3:0. В 40-ата минута Моузес нацели гредата на Палас. В 45-ата минута пък Сперони спаси две положения пред Стъридж и Суарес.

След почивката Ливърпул се забавляваше на терена, като домакините опитваха атрактивни отигравания и фитнове, най-вече чрез Суарес, който изглеждаше в настроение. Така обаче в 77-ата минута Дуайт Гайл вкара с глава след центриране на Кампаня. Ливърпул отново натисна до края и в 86-ата минута Стъридж нацели гредата за втори път, а резултатът до края не се промени.

1 Ливърпул




16т.
2 Арсенал




15т.
3 Манчестър Сити




13т.
4 Тотнъм




13т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
142