Лукаку с два за Евертън срещу Нюкасъл (видео)


И. Ангелов

Лукаку с два за Евертън срещу Нюкасъл (видео)

В мач от шестия кръг на Висшата лига на Англия днес Еверън прие Нюкасъл и победи убедително с 3:2. Домакините проведоха много добро първо полувреме и до 45-ата минута вече водеха с цели 3 гола своя опонент, 2 от които вкара Ромелу Лукаку. Йохан Кабайе върна голът за гостите във втората част.

Още в 5-ата минута Кевин Миралас премина през Давиде Сантон от дясно и намери Лукаку в средата за 1:0. В 25-ата минута Лукаку изведе Рос Баркли в добра позиция и младокът вкара за 2:0, надбягвайки Янга-Мбива и матирайки Крул.

В 37-ата минута Лукаку вкара и второто си попадение. Вратарят Тим Хауърд изстреля топката напред, отбраната на гостите, включително вратаря Тим Крул, не се справиха с нея, и нападателя вкара на празна врата.

На полувремето за Нюкасъл се появиха Йохан Кабайе и Майк Уилямсън за Бен Арфа и Янга-Мбива съответно. Това подейства и видяхме друга игра във втората част. Още в 47-ата минута Йоан Гуфран нацели гредата на Хауърд.

В 51-ата минута Гуфран асистира за мощния шут на Кабайе през Хауърд и 3:1. Рос Баркли отново бе най-активен за домакините в това полувреме, но с няколко удара той не успя да удвои сметката си. В игра за Евертън се появи и младокът от Барселона Жерар Деулофеу, като и той опита на няколко пъти късмета си.

В самия край обаче Нюкасъл вкара втори гол. Това стана току след напускането на Рос Баркли - попадението вкара Реми. За повече обаче нямаше време днес.

2   Ливърпул




13т.
3   Тотнъм




13т.
4   Евертън




12т.
5   Челси




11т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
169