Юнайтед се изложи у дома и срещу УБА (видео)


И. Ангелов

Юнайтед се изложи у дома и срещу УБА (видео)

Уест Бромич Албиън взе трите точки от "Олд Трафорд" и Манчестър Юнайтед в мач от шестия кръг на Висшата лига на Англия. Днес гостите поведоха след изключителен гол на Амалфитано, преди Рууни да изравни, но след това гостите отново натиснаха, нацелиха греда, а след това си върнаха и предимството в резултата.

Първото полувреме бе по-силно за Юнайтед, който не позволяваше на своя опонент да атакува, но няколко ситуации от "Червените дяволи" бяха пропиляни. В един момент Андерсон нацели гредата от непосредствена близост, и при 0:0 на полувремето игра напусна един от активните играчи на домакините - Шинджи Кагава.

В игра се появи Аднан Янузай, но той не успя да повлияе на мача. В 54-ата минута Юсуф Мулумбу намери Морган Амалфитано на десния фланг за УБА. Крилото напредна през няколко играча, прокара топката през краката на Рио Фърдинанд и се озова очи-в-очи с Давид Де Хеа, като копна топката унизително над него.

Само 3 минути трябваха на Уейн Рууни да изравни. Той получи шанс да изпълни пряк-свободен удар от ляво на наказателното поле. Той изпрати прострелно центриране към далечната греда, където Чичарито се размина с топката, но тя все пак влетя в мрежата за 1:1. След тази ситуация Робин ван Перси се появи на мястото на Хавиер Ернандес, но почти не игра с топката до края на мача.

В 67-ата минута Морган Амалфитано върна една топка от наказателното поле към Саидо Берахино, който матира отново Де Хеа и спечели срещата за своите. В 85-ата минута резервата Фелаини вкара топката в мрежата, но поради засада голът бе отменен.

1 Арсенал 15т.











2 Тотнъм 13











3 Челси 11











4 Саутхемптън 11











5 Манчестър Сити 10











6 Ливърпул 10











7 Хъл Сити 10











8 Евертън 9










9 Астън Вила 9











10 Уест Бромич 8











11 Кардиф 8










12 Манчестър Юнайтед 7











13 Суонзи 7










14 Стоук Сити 7











15 Нюкасъл  7










16 Уест Хем 5










17 Норич 4











18 Фулъм 4










19 Кристъл Палас 3











20 Съндърланд 1

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
192