Тотнъм и Челси не се победиха (видео)


И. Ангелов

Тотнъм и Челси не се победиха (видео)

Шестия кръг на Висшата лига на Англия започна с прекрасно столично дерби между Тотнъм и Челси. В срещата, завършила при резултат 1:1 видяхме множество любопитни моменти, като всеки от двата отбора имаше своите шансове да спечели мача. В крайна сметка равенството е справедливият резултат.

Тотнъм бе единствения отбор на терена в първата част, или поне по-голямата порция от нея. След много атаки Гилфи Сигурдсон вкара в 19-ата минута след една изключителна атака на къси подавания от домакините, завършила с предоставяне на топката от Солдадо на крилото, което преодоля отбраната и вкара.

Минути по-късно Иванович лиши Паулиньо от нов гол. В края на полувремето Челси излезе от своята половина, след като до 40-ата минута дори не бе отправил удар. Лампард и Азар опитаха късмета си. В 45-ата минута Таунсенд изигра една ситуация по прекрасен начин, като изведе Паулиньо сам в наказателното поле срещу Чех, но вратаря скъси ъгъла и халфа нацели гредата.

Втората част започна силно за Челси, а Торес и появилият се на почивката Мата бяха вдъхновението за гостите. В 53-ата минута Лорис спаси добра ситуация пред Торес. В 57-ата минута Мата вкара, но от позиция на засада и голът бе отменен.

В 65-ата минута обаче испанецът асистира за голът с глава на Джон Тери. 3 минути след това Торес пак бе близо до гол. В игра се появи и Андре Шюрле, който бе изведен от Торес сам срещу Лорис, и вратаря отново надделя. В края на мача се появи и Дефоу, който имаше шанс да вкара.

1 Арсенал 15т.











2 Тотнъм 13











3 Челси 11











4 Саутхемптън 11











5 Манчестър Сити 10











6 Ливърпул 10











7 Хъл Сити 10











8 Евертън 9  










9 Астън Вила 9











10 Уест Бромич 8











11 Кардиф 8  










12 Манчестър Юнайтед 7











13 Суонзи 7  










14 Стоук Сити 7











15 Нюкасъл  7  










16 Уест Хем 5  










17 Норич 4











18 Фулъм 4  










19 Кристъл Палас 3











20 Съндърланд 1

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
133