Йозил асистира за три гола срещу Стоук (видео)


И. Ангелов

Йозил асистира за три гола срещу Стоук (видео)

Месут Йозил изигра пореден прекрасен мач днес, когато в петия кръг на Висшата лига на Англия Арсенал прие Стоук Сити на своя "Емирейтс Стейдиъм". Домакините успяха да победят с 3:1, но втората част бе твърде неубедителна за момчетата на Арсен Венгер.

Още в 5-ата минута Йозил получи възможност да стреля от удобна позиция от пряк-свободен удар. Неговият удар бе избит от Бегович на пътя на Аарън Рамзи, който откри за домакините. В 26-ата минута Джеоф Камерън вкара, след като той центрира в наказателното поле за Арнаутович, който от воле нацели гредата, топката се върна за Камерън, който спокойно я прати в мрежата.

В 36-ата минута Пер Мертезакер вкара с глава след корнер, изпълнен от Месут Йозил и така артилеристите се прибраха на полувремето с гол повече. Това може би се отрази в началото на втората част, когато Стоук овладя топката и организира няколко добри възможности за гол. След пропуските обаче Йозил отново блесна.

Той получи шанс да центрира от пряк-свободен удар в 72-ата минута, и този път Саня вкара с глава, прехвърляйки Бегович по прекрасен начин.

 

1   Арсенал




12т.
2   Тотнъм




12т.
3   Манчестър Сити




10т.
4   Челси




10т.
5   Ливърпул




10т.
6   Евертън




9т.
7   Саутхемптън




8т.
8   Манчестър Юнайтед




7т.
9   Суонзи




7т.
10   Стоук




7т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
208