Шелви вкара и асистира за 3 гола в равен с Ливърпул


И. Ангелов

Шелви вкара и асистира за 3 гола в равен с Ливърпул

Джонджо Шелви вероятно изигра най-противоречивия мач в кариерата си днес, когато в среща от четвъртия кръг на Висшата лига на Англия Суонзи прие Ливърпул. В завършилия 2:2 мач Шелви вкара и асистира за головете на своите, но ужасяващи отигравания в отбрана дадоха 2 гола и на гостите от Ливърпул.

Началото бе ударно за бившия играч на мърсисайдци, който откри още във 2-ата минута, преминавайки с голяма доза късмет през цялата отбрана на Ливърпул и матирайки Миноле. Само след минута обаче Шелви реши да върне една топка към Микаел Ворм, но там бе Даниел Стъридж, който вкара за 1:1.

В 36-ата минута Шелви асистира и за гол в дебютния мач на Виктор Моузес за Ливърпул. При спокойно разиграване в собствената половина за Суонзи, Шелви с къс пас намери Моузес, който напредна бързо и стреля мощно през Ворм. В 39-ата минута Шкъртел лиши Бони от гол от 1 метър с прекрасен шпагат.

Трябваше да се стигне до 64-ата минута за изравнителен гол, когато Бритън копна топката към наказателното поле, Шелви се извиси и отклони кълбото към Мичу, който откри сметката си за новия сезон - 2:2. Второто полувреме бе много силно за домакините, но Миноле се прояви с няколко спасявания и запази вратата си от повече голове.

1   Ливърпул




10т.
2   Арсенал




9т.
3   Тотнъм




9т.
4   Манчестър Сити




7т.
5   Манчестър Юнайтед




7т.
6   Челси




7т.
7   Стоук Сити




7т.
8   Нюкасъл




7т.
9   Евертън




6т.

  Сподели
133