Арсенал взе дербито с Тотнъм (видео)


И. Ангелов

Арсенал взе дербито с Тотнъм (видео)

В едно от най-старите дербита на Висшата лига на Англия Арсенал прие Тотнъм на своя "Емирейтс Стейдиъм", а домакините успяха да надвият своя опонент с минималното 1:0. Оливие Жиру отново вкара и показа прекрасната си форма, а новина за Тотнъм е дебютът на Ерик Ламела.

Арсенал започна силно и Лорис трябваше да спасява още в 3-ата минута след пряк-свободен удар от Касорла. В 7-ата минута Касорла отново затрудни французина. В 23-ата минута Росицки намери Уолкът на крилото и той центрира по земя в наказателното поле, където Жиру се измъкна от човека си и бутна топката през Уго Лорис за 1:0.

До края на първата част Уолкът и Касорла имаха шансове да вкарат, а Тотнъм отговори с положение пред Таунсенд. В 44-ата минута Джак Уилшър напусна контузен за Арсенал, а в игра се появи Матю Фламини.

Второто полувреме бе по-силно за Тотнъм и те владееха повече топката от своя опонент. В 62-ата минута Таунсенд отново създаде проблеми. В игра се появи и Джърмейн Дефоу. Арсенал започна да използва контраатаката и така в 70-ата минута Лорис отново спаси удар на Уолкът. В 75-ата минута принудително игра напусна Етиен Капу. Той бе заменен от Сандро, а Ерик Ламела се появи за Таунсенд.

В 77-ата минута Арсенал някак оцеля след каскада от удари в наказателното поле. Последва размяна от няколко положения за двата тима, а за Тотнъм няколко удара отправи десния бек Кайл Уокър, което вбеси Андре Вилаш-Боаш, а и резултатът не се промени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
232