Евертън се мъчи в Купата на лигата, Вила и Стоук напред


И. Ангелов

Евертън се мъчи в Купата на лигата, Вила и Стоук напред

Астън Вила и Стоук Сити без проблеми се класираха в третия кръг на Купата на лигата на Англия, след като победиха Ротърдам и Уолсол с 3:0 и 3:1 съответно. Елитните Кардиф и Нюкасъл също напредват след победи с по 2:0 като гости на Акрингтън и Моркамб, а Евертън се затрудни много със Стивънидж, като игра продължения след 1:1 в редовното време.

Карамелите някак не вкараха своите положения, но това стана главно заради изключителните пропуски на новия нападател на тима - Коне. Той започна с изумително положение в 12-ата минута, когато Деулофеу пусна топката по гол-линията, а Коне от по-малко от метър я изби в аут.

В 18-ата минута Коне получи топката с гръб към вратата на противника, но докато успее да я овладее бе обграден от 4 човека на Стивънидж и загуби топката. Добра новина бе наличието на Деулофеу в отбора, който се отказа да комбинира със своя колега. В 21-ата минута това му донесе прекрасна възможност за гол, но късметът спаси Стивънидж. В 33-ата минута Деулофеу изработи шанс за Озмън, но и той пропусна.

В 35-ата минута Люк Фрийман вкара за гостите след една контра-атака. Евертън продължи своя натсик. Така в 47-ата минута Коне отново бе намерен в малкото наказателно поле с лице към вратата, но отново той изстреля кълбото много високо над вратата. В следващата минута обаче Деулофеу вкара. Той ознаменува своя дебют с попадение в самия край на първата част.

Втората част не се различаваше много от първата, освен с факта, че нападателя на Евертън напълно се изолира от играта. Рос Баркли и Деулофеу контролираха топката за своите, създаваха атаки, но карамелите изглеждаха с човек по-малко на терена. В 52-ата минута удар на Коне бе избит от вратаря Дей, а следващия път, когато видяхме русокосия нападател бе 90-ата минута, когато едно центриране на Овиедо го прескочи безопасно за противника.

Така се стигна до продълженията и тежката артилерия на Мартинес. Маруан Фелаини и Силван Дистен вече бяха на терена, и изглежда Евертън се хвърли за победата. В 98-ата минута Овиедо намери Озмън за удар от добра дистанция, топката срещна ръката на бранител на Стивънидж в наказателното поле, но ситуацията бе подмината.

В 99-ата минута Овиедо отново центрира, а този път Хейтинга стреля с глава неточно. В 102-ата минута Коне отново не вкара в добра ситуация. Деулофеу го намери с пас от фланга, той овладя в наказателното поле, понечи да стреля, но там освен, че бе срещнат от бранител, той запрати топката в опорния си крак, избивайки сам своя удар.

Деулофеу започна и втората част на продълженията добре. Първо спечели пряк-свободен удар в удобна близост до вратата, а няколко минути по-късно стреля от трудна позиция. След 13 корнера и близо 70% владение обаче, Евертън не намираше решение. В 111-ата и 112-ата минути Фелаини се размина с гола след 2 удара, като първия се отрази в нов корнер, а втория бе неточен удар с глава.

В 115-ата минута обаче Фелаини вкара. Той даде заслужен гол на домакините 5 минути преди края на продълженията - голът дойде след като едно избито центриране на Овиедо бе върнато в наказателното поле от Дън.

  Сподели
138