Бивш дявол носи обрата на Кардиф над Ман Сити (видео)


И. Ангелов

Бивш дявол носи обрата на Кардиф над Ман Сити (видео)

Кардиф Сити прие Манчестър Сити във втория кръг на Висшата лига на Англия. Днес домакините успяха да осъществят пълен обрат над именития съперник, който бе повел с гол на Джеко във втората част. Гол от Гунарсон и два на бившия играч на Манчестър Юнайтед - Фрейзър Кембъл донесоха победата с 3:2, макар владението на Кардиф да бе едва 30% от времето.

Първото полувреме не предложи интересни моменти днес. "Гражданите" владееха топката, но винаги, когато изгубваха владението домакините търсеха Фрейзър Кембъл на върха. На 2 пъти той се откъсна очи в очи с Джо Харт, но английският вратар се намесваше прекрасно.

В 52-ата минута Ман Сити поведе. Серхио Агуеро пусна топката на пътя на Един Джеко и без подготовка той почти скъса мрежата на Кардиф. В 60-ата минута Фрейзър Кембъл получи възможност да стреля, Джо Харт изби и Ейнар Гунарсон бе там да допълни за 1:1.

В 79-ата минута Питър Уитингам центрира прекрасно от корнер, Харт пропусна топката и Кембъл се намери на далечната греда да вкара кълбото с рамо в мрежата. Това не бе всичко от младежа. След асистенцията и гола си той се прояви и в 87-ата минута. Тогава след нов корнер Дон Калуи центрира и Фрейзър се откъсна от Сабалета, за да играе с глава за 3:1.

В самия край на редовното време Давид Силва изработи нов гол за Сити, когато копна топката в средата и Алваро Негредо грабна първото си попадение за новия клуб. Съдията назначи цели 6 минути продължение, но това не стигна на "гражданите" да изравнят резултата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
163