Съмнителен гол носи победа на Челси над Вила (видео)


И. Ангелов

Съмнителен гол носи победа на Челси над Вила (видео)

Астън Вила гостуваше на Челси в мач от втория кръг на Висшата лига на Англия днес, и бирмингамци се представиха изключително, само за да загубят с 2:1 от "сините", но това стана след гол на Бранислав Иванович, при който останаха съмнения за засада. В срещата и Александър Тонев дебютира за Вила, след като се появи като резерва във втората част.

Още в 6-ата минута Азар и Оскар направиха така, че Антонио Луна да си вкара автогол. "Сините" овладяха инициативата с това попадение, но с всяка минута гостите набираха самочувствие. Това даде резултат в самия край на полувремето, когато вездесъщият Кристиан Бентеке се промъкна между Тери и Чех при центрирането на Габриел Агбонлахор и направи резултата 1:1.

През втората част Астън Вила бе по-добрия отбор, но си тръгна с празни ръце. Доза несправедливост може би видяхме в 73-ата минута, когато Франк Лампард центрира от пряк-свободен удар, а Бранислав Иванович се извиси с глава в наказателното поле за 2:1. При попадението останаха съмнения за засада, но голът не сломи гостите.

До края на полувремето Бентеке и Вайман бяха много близо до голове, но Петр Чех успя да запази вратата си. В добавеното време пък Джон Тери игра с ръка в наказтелното поле на Челси, но отново съдбата и съдията не се усмихнаха на виланите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103