Хаман: Мойс не купува, Моу не става, Сити е фаворит


И. Ангелов

Хаман: Мойс не купува, Моу не става, Сити е фаворит

Бившият полузащитник на Манчестър Сити и Ливърпул Дитмар Хаман вярва, че отборът на Мануел Пелегрини е фаворит за спечелване на Висшата лига през идната кампания в Англия. Според него това се дължи най-вече на факта, че новият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс, не успява да привлече нито една от целите си:

"Манчестър Юнайтед не подписа с никого. Остава да видим дали някой ще пристигне в клуба, но мисля, че Мойс се затруднява с намирането на играчи. Не мога да си представя Фъргюсън да не беше подписал с някого до сега, защото имаше цели. Очевидно Дейвид Мойс трябва да се справи с факта, че не е фигура от такъв ранг."

"Мисля, че той е много добър мениджър, и Юнайтед вероятно ще предизвика титлата, но очаквам Сити да е първи тази година."

"Гражданите" похарчиха близо 100 милиона лири за Хесус Навас, Фернандиньо, Алваро Негредо и Стеван Йоветич през това лято:

"Мисля, че те похарчиха парите си много добре, адресираха слаби страни в състава от миналия сезон. За мен те имаха най-силния състав миналата година, и определено това ще е така и сега. Ако искаш да спечелиш титлата в този момент, ще трябва да си над Сити."

"Те са фаворити. Може би се изказах малко глупаво, казвайки, че трябва да си над Сити, за да спечелиш титлата, защото очевидно трябва да си и над останалите 19 отбора. Но мисля, че ако победиш Сити тази година, ако си над тях в класирането, то това ще е победител в лигата. За мен това е най-силния отбор, фаворитът."

Хаман продължи с думи за Жозе Моуриньо, като не смята, че португалеца може да повтори своя успех от предния си престой в Челси:

"Не съм сигурен за Челси. Някои от играчите там са близо до края на кариерата си. Тери, Лампард, Коул, Чех, така че ще видим дали Моуриньо ще се справи с тази ситуация. Той пожъна голям успех в миналия си период с Челси, но сега не съм сигурен, че Челси може да повтори това. Те изглеждат много добре в атака, но дефанзивно имат един или два проблема, по които да работят."

  Сподели
180