Компани: Трябва ни нещо повече от пари


И. Ангелов

Компани: Трябва ни нещо повече от пари

Капитанът на Манчестър Сити, Венсан Компани, призна, че за да спечелят обратно титлата, "гражданите" ще се нуждаят не само от плодотворен трансферен прозорец. След драматичното спечелване на титлата през сезон 2011-12, само по голове, миналата година Сити разочарова с представянето си в Шампионска лига, далеч на второ място в елита на Англия, и загубен финал от Уигън за ФА Къп.

По темата Sky Sports цитира Компани:

"Може да зададете тези въпроси на 5-6 клуба и всички ще ви кажат едно и също. За това Висшата лига е най-трудната в света. Тук не е достатъчно да харчиш пари. Много клубове правят само това."

"Ще трябва нещо специално, но ние ще опитаме да направим именно това. Да купим новите играчи е едно нещо, но начинът, по който се подготвяме до момента, е наистина добър. Ние се стараем отново да сме сред най-добрите отбори и да се борим за всеки трофей."

Новият наставник Мануел Пелегрини успя да закупи цял пантеон имена след Роберто Манчини - Фернандиньо, крилото Хесус Навас и нападателите Алваро Негредо и Стеван Йоветич. 59-годишният обаче претърпя семейна трагедия и в момента е в родината си. Компани подкрепи своя нов наставник:

"Всичко това поставя нещата в перспектива, това е връщане в реалността. Футбола е повече от това да трупаш нови попълнения. Трябва да се оформи група, това е като семейство, заедно с мениджъра. Когато се върне, ние трябва да направим всичко възможно да се почувства у дома си, защото не е лесно далеч от родината."

  Сподели
171