Кой е виновникът за наказанието на Челси?


.

Кой е виновникът за наказанието на Челси?

Нападателят Гаел Какута, който е главен виновник за това, че от Челси година и половина няма да могат да извършват трансфери на нови играчи, не е известен на широката аудитория. Най-вероятно и през следващите няколко години щеше да бъде неизвестен ако не беше се завихрил злополучния за англичаните скандал. Futbol TV се постарахме да намерим някои факти за играча, който все още никой не го е видял в игра.


1. Роден е в Лил, но отношение към местния отбор няма. На 10 годишна възраст той попада в детския отбор на Ланс и постъпва в структурата на този отбор докато не се появиха злите и богати чичковци от Челси.

2. За Ланс в елита на Франция Какута успява да проведе всичко на всичко един мач. За Челси нито един.

3. В младежкия отбор на Франция обаче е звезда. В първенството 2007/08 Какута вкарва във всеки втори мач - 12 гола във 24 срещи. Той играе и за резервите на Челси и бързо открива там голмайсторската си сметка. Бързоногият французин бе признат за играч на годината в Академията на Челси.

4. Най-ярко блести в турнира за Купата на младежките отбори на Англия - FA Youth Cup. Там вкарва голове във вратата на Манчестър Юнйтед, в срещата с Уолсъл отбелязва гол и две асистенции, а в срещата с Порт Вейл бележи и хеттрик.

5. Но нашия герой (или антигерой) претърпя горчиво разочарование. В битка с отбора на Академията на Глен Ходъл получи двойна фрактура на глезена и отпадна преди края на сезона. Очевидно това е причината да не попадне в основния състав на Челси.

6. Какута играе на позицията изнесен напред нападател и тъй като силата му е в левия крак, често го сравняват с Рибери и Малуда. Основните му козове са експлозивна скорост и добър дрибъл, благодарение на които набезите му в полето на противника са впечатляващи

7. Играе и за юношеските формации на Франция. Благодарение на усилията му, отборът на Франция за юноши до 17 годишна възраст достигна до финал на Европейското първенство през 2008 година.

8. По решение на ФИФА, Челси са откраднали таланта от бившият му работодател (в момента играчът все още има договор с Ланс) и в момента е подложен на наказание не само английският клуб, но и Какута. Дисквалифициран е за четири месеца и трябва да заплати глоба в размер на 870 хил. паунда. Едва ли ги има толкова много пари на този етап от кариерата си, и със сигурност се надява, че Челси ще му помогнат и няма да се откажат от него.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
265