Манчини търси нов амбициозен проект във Висшата лига


Н. Гавазов

Манчини търси нов амбициозен проект във Висшата лига

Бившият наставник на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че очаква предложения от английската Висша лига, която е сред приоритетните му работни места. Италианският специалист остана без работа в края на завършилия сезон, когато се разбра, че "гражданите" ще останат без трофеи. Сити не успяха да защитят титлата си в Премиършип, загубиха финала за Купата на Англия, а също така се провалиха в Шампионска лига. В последно време името на Манчини се свързва с няколко отбора, но италианският специалист не бърза със своя избор.

"Имам предложения, пред мен вече има няколко варианта. Но сега най-важното е да направя правилния избор, защото искам да се свържа с някой амбициозен проект. С най-голямо удоволствие бих се върнал във Висшата лига на Англия, но също така съм открит за предложения от Италия и Франция", заяви Манчини.

Роберто коментира и информацията, че името му се свързва с поста старши-треньор на националния отбор на Китай, който бе овакантен след днешното уволнение на Хосе Камачо.

"Нищо не изключвам. Понякога добрите предложения идват в най-неочаквания момент", заяви Манчини.

По-рано 48-годишният специалист бе признал, че през следващото лято може да участва на Мондиал 2014 с някой национален отбор.

 

  Сподели
128