Алкантара започна преговори с Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Алкантара започна преговори с Манчестър Юнайтед

Полузащитникът на Барселона Тиаго Алкантара е близо до подписване на договор с Манчестър Юнайтед. Според получената информация, в момента страните обсъждат детайлите от съглашението, в това число и работната заплата на играча, който е "по-скоро вътре, отколко извън "Олд Трафорд".

Както е известно, Тиаго бе свързван също така с Манчестър Сити, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, а напоследък се засилиха слуховете и за Челси, но в крайна сметка е решил да продължи кариерата си в шампиона на Англия. Съществен принос за това решение е изиграл съотборникът му от младежкия национален отбор на Испания и приятел Давид Де Хеа.

Пазарната стойност на 22-годишния футболист е около 22 милиона евро, но Юнайтед ще заплати 18 милиона заради клауза в договора на играча с Барселона, който изтича през 2015 година.

Източникът на информацията съобщава също така, че Мартин Фъргюсън, брат на бившия мениджър Сър Алекс е бил в Израел, за да следи за последно играта на Тиаго, който вкара три гола във финала на младежкото Евро срещу Италия и помогна на тима си да спечели европейска титла.

 

  Сподели
124