Мичу: В Англия ще пристигнат още испански звезди


Н. Гавазов

Мичу: В Англия ще пристигнат още испански звезди

Нападателят на Суонзи Сити Мичу е убеден, че нашествието на испански футболисти в най-силното първенство на планетата ще продължава. Повече от половината отбори от Висшата лига на Англия имат в съставите си играчи от най-голямата пиренейска държава. През това лято английски трансфери вече оформиха Хесус Навас и Яго Аспас, а британските тимове продължават да се оглеждат за още футболисти от закъсалите испански тимове.

"Висшата лига е превъзходна във всички аспекти. Структурата, запалянковците, конкуренцията и най-вече икономическата мощ. Всеки един английски отбор може да привлече, който си поиска испански футболист, с изключение на Реал и Барса. Испанският пазар представя добри играчи за вашите пари. Успехът на Хуан Мата, Давид Силва и Санти Касорла стана феномен за Англия", заяви Мичу за The Sun.

"Английската лига е много по-конкурентна от Испания. Тук можеш да спечелиш на всеки един терен. В Испания е невъзможно д заминеш за "Камп Ноу" или "Бернабеу", очаквайки победа, а страстта на английските фенове е фантастична. Подкрепата те следва след всеки мач, включително и навън, а заради добрата организация запалянковците могат да планират своите посещения на други стадиони до края на целия сезон", допълни нападателят.

 

  Сподели
77