Арсенал иска да закупи 20-годишен френски национал


Н. Гавазов

Арсенал иска да закупи 20-годишен френски национал

Арсенал се опитва да съгласува трансфера на 20-годишния полузащитник на Генгам Жилбер Имбула. Според получената информация, мениджърът на "артилеристите" следи футболиста в продължение на няколко месеца и вече е готов да привлече своя сънародник, за когото френският клуб иска около 10 милиона евро.

Имбула е роден в Белгия, в семейство на емигранти от Конго, но още като дете пристига във Франция и получава френско гражданство. Футболистът е част от младежкия национален отбор на страната, а интерес към него проявяват също така Олимпик Лион, а наскоро се разбра, че Челси също следи младият играч.

През изминалия сезон Имбула помогна на Генгам да спечели промоция за Лига 1, с което привлече вниманието към себе си. Жилбер играе като опорен полузащитник и е алтернатива на Маруан Фелайни, който засега отказва да напусне Евертън и да се премести в клуба от Западен Лондон.

В същото време става ясно, че Арсенал се е приближил до привличането на Жулио Сезар от Кунс Парк Рейнджърс. Сделката обаче ще бъде завършена едва в началото на следващия месец, тъй като бразилския национал в момента се подготвя със "селесао" за участие в Купата на Конфедерациите.

 

  Сподели
149