Арсенал в Топ 4, невиждан карък за Тотнъм (видео)


И. Ангелов

Арсенал в Топ 4, невиждан карък за Тотнъм (видео)

Арсенал успя да свърши работата си и да победи Нюкасъл в последния кръг на Висшата лига на Англия. Това стана с минималното 1:0 и битката с Тотнъм за Топ 4 бе спечелена. Същевременно обаче у дома си Шпорите посрещнаха Съндърланд, и това бе един от уникалните мачове с марката на английския футбол, която за съжаление завърши при само 1:0.

Арсенал игра срещу добре построен Нюкасъл като гост, и чак през втората част успя да спечели срещата си, когато Уолкът имаше възможност да центрира от пряк-свободен удар. Той намери Пер Мертезакер, който с глава игра за Лоран Косчелни, а той вкара от воле от непосредствена близост.

Междувременно видяхме уникални сцени на "Уайт Харт Лейн", където Тотнъм съкруши Съндърланд от положения, но след 3 подминати чисти дузпи от рефера, няколко невероятни положения и греди, домакините просто не вкараха топката в мрежата.

В 21-ата минута Гарет Бейл напредна и се оказа в прекрасна ситуация за гол. Той обаче бе застигнат от Себастиан Ларсон, който го повали с две ръце, но вместо да получи дузпа, Бейл бе санкциониран с жълт картон за симулация.

Малко по-късно след удар на Бейл топката срещна ръка на бранител, но и тази ситуация бе подмината. Талисманът на Тотнъм отново бе близо до гол в 40-ата минута, когато Джон О'Шей върна необмислено една топка и Бейл се оказа в опасна позиция, но Миноле се справи.

В 54-ата минута по някакъв начин вратата на Миноле отново оцеля, след като Фертонген и Хъдълстоун стреляха последователно на опразнената от вратаря врата. В 61-ата минута пък Миноле изпусна едно центриране в краката на Демпси, който намери Паркър. Халфът стреля, но Колбак изби от гол-линията, топката попадна в Адебайор на чиста позиция, той също стреля, но Колбак докосна топката, която се насочи към страничната греда и се върна в игра, като отново попадна в краката на играч от Тотнъм, но до гол не се стигна.

След всичко това се стигна и до червен картон за Дейвид Вон от Съндърланд, което направи атаките на домакините още по-опасни. След редица смени и още много положения обаче (близо 30), се стигна до самия край на мача, когато уелският магьосник Гарет Бейл отново направи чудо - той финтира бранител и със силен удар от далечна дистанция заби топката право в ъгъла на вратата на Миноле. Така Бейл изравнява рекорда на Теди Шерингам за най-много голове за Тотнъм в един сезон - 21.

 

 

1.   Манчестър Юнайтед




89т.
2.   Манчестър Сити




78т.
3.   Челси




75т.
4.   Арсенал




73т.
5.   Тотнъм




72т.
6.   Евертън




63т.
7.   Ливърпул




61т.
8.   Уест Бром




49т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
173