И Дейвид Бекъм обяви края на кариерата си


И. Ангелов

И Дейвид Бекъм обяви края на кариерата си

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Милан и ПСЖ Дейвид Бекъм обяви, че се отказва от професията на футболист в края на настоящата кампания. Новината бе поднесена рано днес от BBC, като подчерта последния престой на полузащитника - 5-те месеца в ПСЖ, в чийто период той даде за благотворителност всяка своя заплата.

Бекъм започна в Манчестър Юнайтед още на 14 години, като напусна с 398 мача зад гърба си, спечелвайки 6 пъти Висшата лига и веднъж Шампионска лига.

През 2003-та той заигра в Реал Мадрид, като спечели Ла Лига през 2007-ма и замина за Америка и ЛА Галакси.

Дебютът за националния отбор на Англия бе през 1996-та срещу Молдова. Бекъм бе капитан на този отбор в периода 2000-2006, като се отказа от национала през 2009-та с рекордните 115 мача.

ПСЖ предложи продължаване на контракта на англичанина с още една година, но той отказа и бе цитиран от Guardian:

"Благодаря на ПСЖ за възможността, която ми дават, но мисля, че сега е правилен момент да прекратя кариерата си, завършвам на най-високо ниво."

"Ако като дете ми бяхте казали, че ще играя и печеля трофеи за Манчестър Юнайтед, ще нося капитанската лента на национала с чест, и ще изиграя над 100 мача за родината, като играя и за най-големите отбори в света, щях да ви кажа, че това е фантазия. Доста съм щастлив да постигна всички тези мечти."

"И до днес се гордея най-много с капитанството на Англия. Знам, че с тази чест следвам велики имена в историята ни. Горд съм да представлявам страната на терена и извън него."

Звездата продължи с благодарности към семейството си, всички колеги през годините и страхотните мениджъри, които са го вдъхновявали.

  Сподели
176