Ман Сити триумфира на Олд Трафорд (видео)


И. Ангелов

Ман Сити триумфира на Олд Трафорд (видео)

В поредния кръг от Висшата лига на Англия лидерът в класирането Манчестър Юнайтед прие градския съперник и втори в таблицата Манчестър Сити. В драматично дерби с много емоция и нерви се стигна до победа на гостите с 2:1, а събития на терена не липсваха.

Първото полувреме много видяхме няколко положения пред двете врати. Сити разчиташе на владение на топката, а Юнайтед на бързи контри. Така в 44-ата минута в най-запомнящата се ситуация от първата част, Рафаел навлезе в наказателното поле и получи топка от Ван Перси, като нацели гредата.

В 52-ата минута Райън Гигс загуби лекомислено топката в опасна зона от Гарет Бари, който напредна и центрира за Самир Насри. Французинът предостави топката на Милнър, който стреля мощно от извън наказателното поле, топката се отклони от Фил Джоунс и Де Хеа не успя да спаси - 1:0.

В 59-ата минута Венсан Компани отбеляза автогол за 1:1. След центриране на Ван Перси от пряк-свободен удар Фил Джоунс игра с глава, топката се отклони от гърба на капитана на гостите и влетя в мрежата.

В игра за гостите се появи Серхио Агуеро, който мигновено промени нещата. В 78-ата минута той получи топката от Туре, напредна през няколко играчи на Юнайтед и заби топката в ъгъла на вратата на безпомощния Де Хеа. Последваха изнервени последни минути, в които Юнайтед натисна, а към края видяхме и спречкване на няколко футболисти, което се отрази в няколко картона от Майк Дийн. Резултатът обаче не се промени.

 

1.   Манчестър Юнайтед




77т.
2.   Манчестър Сити




65т.
3.   Челси




58т.
4.   Тотнъм




58т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
220