Нюкасъл ще купува играчи през лятото


Н. Гавазов

Нюкасъл ще купува играчи през лятото

Нюкасъл през следващия трансферен прозорец има намерение да привлече няколко футболисти, за да се бори за място в топ 6 на Висшата лига през следващия сезон.Това заяви изпълнителният директор на клуба Дерек Ламбиас, който обаче подчерта, че клуба не възнамерява да променя трансферната си политика и ще се съсредоточи върху покупката на добри играчи, но не и звезди.

"Получихме печалба от 1.4 милиона паунда, но заради укрепването на състава, през лятото ще трябва да продадем няколко футболисти. През следващия сезон ще получим допълнителни пари от телевизионни излъчвания, бюджетът за трансфери расте. Но нашата трансферна политика ще си остане същата. Никакви суперзвезди. Моделът работи и не виждам смисъл да го променяме", заяви босът.

"Активно търсим играчи още през октомври. По цяла Европа, е само във Франция. Трябва да бъдем реалисти - способни сме да бъдем сред шестте най-добри в Англия, да играем на препълнен стадион и да показваме красив футбол. През миналата година имахме състав, който ни позволи да се борим за четворката до последния кръг. Всички бяха изненадани, но истината е, че нямаме дълбочина, за да се състезаваме на дълга дистанция. Не седим върху нефтени пари и нямаме 350 милиона запалянковци зад граница, както е при Манчестър Юнайтед", завърши изпълнителният директор на Нюкасъл.

 

  Сподели
131