Рууни прати Юнайтед на 15 точки пред Сити (видео)


И. Ангелов

Рууни прати Юнайтед на 15 точки пред Сити (видео)

Уейн Рууни продължи изключителната си форма от началото на новата 2013-та година и отново вкара в победата на Манчестър Юнайтед над Рединг днес в поредния 29-ти кръг от Висшата лига на Англия с 1:0. Гостите играха изключително беззъбо и след 90 минути игра имаха само 1 точен удар.

Домакините не изиграха най-силната си среща, а в атака Робин ван Перси продължи да разочарова и направи своя 7-ми пореден мач без гол. Той провали няколко от добрите атаки на своите, но пък колегата му в атака вкара ценен гол. Той дойде в 21-ата минута, когато Рио Фърдинанд взе топката в собствената половина, напредна през двама, финтира бранител с чудесен финт, копвайки топката над краката му и подаде на Рууни, който стреля силно, кълбото се отклони от крак на бранител и прехвърли вратаря на гостите.

Така Рууни вкара своя 8-ми гол в 8 домакинства през 2013-та. В началото на втората част гостите натиснаха Юнайтед, но не успяха да затруднят вратата на Де Хеа дори след няколко статични ситуации. Не след дълго домакините отново овладяха топката и последваха положения пред Ван Перси, Гигс и Рууни. Резултатът обаче не се промени.

 

1.   Манчестър Юнайтед




74т.
2.   Манчестър Сити




59т.
3.   Тотнъм




54т.
4.   Челси




52т.
5.   Арсенал




50т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
144