Красив гол на Озмън носи победа на Евертън над Сити (видео)


И. Ангелов

Красив гол на Озмън носи победа на Евертън над Сити (видео)

Евертън прие Манчестър Сити в поредния 29-ти кръг от Висшата лига на Англия, и днес домакините успяха с 10 човека да победят с 2:0. Първият гол бе прекрасно отиграване на Леон Озмън от далечно разстояние, а освен красивото попадение срещата ще се запомни със скандалните съдийски решения в двете посоки от Лий Пробърт.

Още в 13-ата минута Евертън вкара гол, но при ударът на Кевин Миралас бе отсъдена засада, когато повторенията показаха, че такава изобщо нямаше. В 32-ата минута обаче Леон Озмън вкара първи гол, намирайки кълбото с невероятна сила и точност, матирайки Джо Харт от далечно разстояние.

В 35-ата минута Матия Настасич блокира с ръце Фелаини в наказателното поле, но и това положение бе подминато от Пробърт. 

В 61-ата минута Стивън Пиенаар игра лекомислено и си изкара втори жълт картон в срещата, оставяйки своите с човек по-малко. Сити затисна домакините и последваха много шансове за гол, но вратарят Ян Муха показа изключителни спасявания. 

В 86-ата минута Тевес стреля извън наказателното поле и Фелаини блокира удара с ръка вътре в полето, но Пробърт отсъди пряк-свободен удар на дъгата, лишавайки Сити от дузпата. Положението бе пропиляно от Коларов, но повторенията показваха Фелаини да играе с ръка в полето. В края на мача Йелавич вкара след рикoшет, който отклони топката му над Джо Харт.

1. Манчестър Юнайтед




71т.
2. Манчестър Сити




59т.
3. Тотнъм




54т.
4. Челси




52т.
5. Евертън




48т.
6. Арсенал




47т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
129