Сър Алекс: Английският футбол не се намира в криза


Н. Гавазов

Сър Алекс: Английският футбол не се намира в криза

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън не смята, че английския футбол се намира в криза, независимо от отсъствието на представители на Висшата лига в четвъртфиналите на най-престижния европейски клубен турнир.

Както е известно, Юнайтед и Арсенал отпаднаха от Шампионска лига в първия кръг на плейофите, а Манчестър Сити и Челси не успяха да преодолеят груповата фаза.

По такъв начин, за първи път от 17 години на четвъртфиналите в Шампионска лига няма да присъства нито един английски отбор, но Сър Алекс не вижда в това признаци на регрес в най-силното първенство на планетата, а смята, че така завършва един цикъл и започва друг.

„Не трябва да слагаме всички на едно място. Играхме великолепно срещу Реал и трябваше да се класираме за четвъртфиналите, но за съжаление това не се случи. Не мисля, че трябва да говорим за каквото и да е отстъпление. Изобщо не вярвам в това. Тук има известна цикличност. Погледнете нивото на Борусия Дортмунд, Байерн стана силен през този сезон. Испания от няколко години", заяви Сър Алекс.

„Преди няколко години английските отбори постоянно бяха на полуфинал и финал. В момента наблюдаваме един цикъл, в който прогресират отбори от Германия", допълни наставникът на Юнайтед.

 

  Сподели
66