Сити с минимална победа над Астън Вила (видео)


И. Ангелов

Сити с минимална победа над Астън Вила (видео)

В поредния кръг от Висшата лига на Англия Манчестър Сити гостуваше на Астън Вила и вторият в класирането успя да вземе победа, макар и минимална, за да съкрати отново разстоянието до първата позиция и Манчестър Юнайтед на 12 точки. Единственото попадение днес вкара Карлос Тевес.

Астън Вила се държа добре през първата част, но липсваха хора в предни позиции до Бентеке, който създаваше опасности всеки път, когато докоснеше топката. Сам срещу цялата отбрана обаче той бе обречен на неуспех. Гостите играха под нивото си и след натиск в края на полувремето Тевес вкара в добавеното време. Кларк не се справи с напрежението от Джеко и той намери Тевес. Аржентинецът заобиколи Брадли Гузан и вкара. 

Сити започна агресивно втората част и Тевес можеше да удвои бързо. Той обаче пропусна повече от две чисти положения до средата на второто полувреме. В 60-ата минута Агбонлахор можеше да върне попадение, а домакините натиснаха за още положения. В 67-ата минута Харт бе безпомощен при един удар на Лоутън, който мина встрани. Гостите изглежда се стреснаха от натиска и бързо овладяха мача, с помощта и на появата на Насри в игра. Повече голове обаче не паднаха днес.

1. Манчестър Юнайтед




71т.
2. Манчестър Сити




59т.
3. Тотнъм




54т.
4. Челси




52т.
5. Арсенал




47т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
136