Лампард порти дузпа, Сити на 12 точки от върха (видео)


И. Ангелов

Лампард порти дузпа, Сити на 12 точки от върха (видео)

Манчестър Сити успя да надвие Челси в един от най-очакваните мачове в поредния кръг от Висшата лига на Англия. Домакините от Манчестър се възползваха от прекрасната игра на своя вратар Джо Харт днес, който спаси достатъчно положения, за да даде шанс на тима си да победи с 2:0, като дори спаси дузпа на Франк Лампард.

Ман Сити определено се държа по-добре в първото полувреме днес, като тима добре затваряше Челси и почти не остави място за удари на гостите. "Гражданите" разчитаха на множество центрирания и ще са разочаровани след добрата игра на Челси в отбрана.

В 50-ата минута Демба Ба принуди Джо Харт да го фаулира в наказателното поле, но вратарят изкупи вината си със страхотно спасяване на дузпата на Лампард. Легендата на Челси изпълни удара си добре, но Харт се пласира отлично. 

В 56-ата минута Агуеро пропусна златен шанс за гол след прекрасна топка от Милнър. Така в 63-ата минута обаче Яя Туре вкара отново след добра игра на Милнър. Крилото размени пасове със Силва и испанецът намери Туре, който бе непокрит и фалцира топката във вратата. 

Рафаел Бенитес реагира мигновено, заменяйки Еден Азар и Лампард с Оскар и Виктор Моузес. Това обаче не даде резултат - Сити вкара отново. В 85-ата минута Силва отново асистира, но този път Карлос Тевес изстреля мощен шут в ъгъла на вратата за гола.

1. Манчестър Юнайтед




68т.
2. Манчестър Сити




56т.
3. Челси




49т.
4. Тотнъм




48т.
5. Арсенал




47т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
110