Мач между Челси и Барселона попадна в полезрението на Интерпол?


Н. Гавазов

Мач между Челси и Барселона попадна в полезрението на Интерпол?

Двубой от Шампионската лига, който се е играл в Англия е обект на разследване от страна на Европол, съобщава Daily Mail. Както стана ясно днес, Европейската полицейска агенция е открила повече от 380 съмнителни мачове, включително и въпросната среща, която се е състояла на Острова през последните три-четири години.

Конкретният двубой не може да бъде назован по юридически причини, но само шест са отборите, които са се състезавали в този период в най-престижния европейски турнир - Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Сити и Челси.

Шефът на Европол Роб Уейнрайт призна, че подобна отлична организация и огромна по своите мащаби никога не е била виждана.

„Това е престъпен синдикат, базиран в Азия и който работи с престъпни мрежи в цяла Европа", заяви Уейнрайт.

Все още не е ясно колко от срещите са открити в предишните разследвания в Германия и Италия. Шефът на Интерпол смята също така, че това е огромен проблем за целостта на футбола в Европа и допълни, че има мач в Англия, който е замесен, но поради следствената тайна няма да бъде разкрит. Уейнрайт обаче е сигурен, че Обединеното Кралство не е засегнато толкова от проблема, както останалите части на Европа.

Daily Mail веднага предположи, че въпросният мач от Шампионската лига, който се е състоял на Острова и в момента е обект на разследване, е двубоят Челси - Барселона миналата година на „Стамфорд Бридж". Срещата се игра на 18 април под ръководството на съдийска бригада от Германия с главен арбитър Феликс Брих и бе първи полуфинален мач от престижния турнир, като победител в него стана Челси благодарение на попадението на Дрогба в 45-та минута.

 

  Сподели
118