Венгер: Начо Монреал преживя истински културен шок


Н. Гавазов

Венгер: Начо Монреал преживя истински културен шок

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира изхода на мача от 25-я кръг на Висшата лига на Англия със Стоук Сити. Както е известно, „артилеристите" сломиха съпротивата на своя съперник едва в края на срещата и благодарение на попадението на Подолски постигнаха победа с 1:0.

„Съперникът сериозно усложни нашата задача - игра организирано, дълбоко се отбраняваше, не ни оставяше свободни пространства, но ние продължихме да ги притискаме. Вратарят им извърши няколко важни спасявания. Да, провървя ни по отношение на гола, но като цяло заслужавахме победата", заяви след мача Венгер.

„Инцидентът между Шоукрос и Кошчелни? Трябва да видя този епизод. Не съм достатъчно обективен когато нещата се отнасят до Шоукрос (Б.ред. капитанът на Стоук контузи тежко Рамзи преди две години), за това трябва да бъда по внимателен", каза още французинът.

„Дебютът на Начо Монреал? Мисля, че няма по-голям културен шок от това, да дойдеш от Испания и да играеш срещу Стоук Сити. Този отбор действа много силово, но аз съм доволен от Монреал. Той пристигна в отбора едва вчера, а днес игра. С времето ще става все по-добър и по-добър", допълни Венгер.

 

  Сподели
121