ФА поиска обяснения от Сър Алекс


Н. Гавазов

ФА поиска обяснения от Сър Алекс

Футболната асоциация на Англия (ФА) поиска обяснения от мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън относно неговите критични коментарии по отношение на съдийството в неделния мач от 23-ят кръг на Висшата лига на Англия срещу Тотнъм, съобщава ВВС. Както е известно, шотландският специалист остана изключително недоволен от работата на съдийската бригада начело с Крис Фой и особено от страничния рефер Саймън Бек, който според мнението на наставника на „червените дяволи" не е отсъдил 11-метров наказателен удар.

Сър Алекс също така припомни на Саймън Бек неговата работа по време на срещата против Челси през април 2010 година, когато арбитърът не видя еднометровата засада на Дидие Дрогба, чийто гол отбеляза поражението на Юнайтед с 1:2 от Челси и доведе до смяна на лидера в Премиършип.

ФА, ревностно защитавайки честа на съдиите дори когато те грешат, остана недоволна от критиките на Сър Фъргюсън и го помоли да обясни своите коментарии. Шотландският специалист има срок до четвъртък вечер да направи това, след което ще стане ясно дали ще бъдат повдигнати обвинения срещу него.

 

  Сподели
117