Гигс: Надявам се, че Бейл си е взел почивен ден


Н. Гавазов

Гигс: Надявам се, че Бейл си е взел почивен ден

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс отдаде дължимото на таланта на Гарет Бейл в навечерието на срещата с Тотнъм в рамките на 23-я кръг на Висшата лига на Англия, заявявайки че един от лидерите на „шпорите" може да стигне далече в своята кариера. Както е известно, Бейл отбеляза един от головете на „Олд Трафорд" миналият септември, когато „шпорите" победиха „червените дяволи" с 3:2.

„Гарет е великолепен играч. С всеки изминал сезон той става все по-добър. Не се ограничава само в ролята си на ляво крило, а може да играе и на други позиции. Видях го как се представи в нападението на националния отбор на Уелс, а също така съм го виждал близо до центъра и на десния фланг. Бейл действително е отличен футболист, който е настроен много правилно към футбола и мисля, че ще стигне далече. Честно казано, надявам се в неделя да си е взел почивка, но като уелсец му желая успех", заяви Гигс.

„В този ден (Б.ред. мачът през септември) започнахме лошо първата половина на срещата, но след почивката не пуснахме Тотнъм да излезе от тяхната половина и можехме да постигнем повече. Впрочем, когато играеш срещу отбор като Тотнъм никога не трябва да приемаш всичко за задължително. Важно е да се раздадеш през цялото време, а това ние не го направихме", каза още полузащитникът на Юнайтед.

След злополучният мач с Тотнъм тогава хората на Сър Алекс загубиха само пет точки, добавяйки в списъка на победените отбори и гостуванията на Челси и Сити.

„Когато имаш преимущество от седем точки трябва само да следиш своята игра, а останалото само ще дойде. Миналата седмица много се говореше за първия ни мач, но този път всичко е наопаки. Не искам да мисля за нищо и съм концентрирам изцяло върху сблъска на „Уайт Харт Лейн". Предстои ни да се срещнем с Тотнъм, който вече ни победи през сезона. Знаем какво да чакаме от противника си. Разбираме, че мачът ще е труден, но двубоите с Тотнъм винаги са великолепни. Вярвам, че ще постигнем положителен резултат", завършва Гигс.

 

  Сподели
91