Суонзи даде заявка за финал в Купата на лигата - надви Челси (видео)


И. Ангелов

Суонзи даде заявка за финал в Купата на лигата - надви Челси (видео)

Челси ще гостува на Суонзи в обратната среща от полу-финалната фаза на Капитъл Уан Къп с гол пасив, след като днес на "Стамфорд Бридж" гостите надделяха с 2:0 благодарение на топ-реализатора си Мичу и неговият заместник Дани Греъм. Определено това изглежда като най-добре справящата се двойка нападатели в Англия в момента.

Челси започна силно и на няколко пъти организира изключително красиви атаки и само късмета спаси гостите. Мичу обаче бе точен в 38-ата минута. Иванович не се справи добре покрай Де Гузман и загуби топката, тя бе предоставена на нападателя и Търнбул нямаше шанс.

Иванович искаше да се реабилитира за грешката си и можеше да вкара в 43-ата минута, но Тремел спаси. През втората част отново Челси бе доминиращия отбор, но Торес имаше ужасна вечер и в крайна сметка бе спасен от Рафа Бенитес, който реши да приключи мъките му със смяна в 80-ата минута. Демба Ба имаше малко време да спаси своите, и то не се оказа достатъчно. В 87-ата минута след удар с глава нападателя бе по-близо отколкото Торес за цял мач. В самия край на срещата бе отменено и попадение за Ба, в което може да се каже, че засадата, ако я има, е изключително тънка.

Преди това обаче Дани Греъм добави гол след нова ужасяваща грешка на Иванович. Бранителя опита да върне към Търнбул, но Греъм бе там и се възползва максимално добре.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
108