Бенитес: Ливърпул е специално място за мен


Н. Гавазов

Бенитес: Ливърпул е специално място за мен

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес в навечерието на 20-я кръг от Висшата лига на Англия срещу Евертън разказа за отношението на англичаните към футбола, а също така сподели впечатленията си от Ливърпул. Както е известно, испанският специалист изкара шест години на „Анфийлд" и днес ще се завърне в Мърсисайд, за да се изправи срещу един от старите си съперници.

„Очевидно е, че пътуването до Ливърпул е нещо особено. Моята връзка с този град е много силна. Живях на много места, но Ливърпул - това е фантастика. Моето семейство разбира, че аз трябваше да се преместя. Децата ходят на училище, имат си приятели и тогава е много трудно за едно семейство да се премести", заяви Бенитес за Standard.

„Футболът в Англия е нещо невероятно. Цялата страна страстно се отнася към тази игра. Важен е всеки един мач. Помня, че когато работих в Италия гледах интервюто на едно момче, което обясняваше разликата между футбола в Англия и Испания. В Англия можеш спокойно да отидеш на футболен мач заедно с цялото си семейство. Хората наистина се отнасят с голяма страст, но в същото време разбират, че това е развлечение", сподели испанецът.

 

  Сподели
154