Японска анимация вдъхновила Торес за футбола


Н. Гавазов

Японска анимация вдъхновила Торес за футбола

Нападателят на Челси Фернандо Торес призна, че се е заел с футбола заради японски анимационни филми, които гледал по телевизията. В момента испанският национал, който се отпуши и отбеляза четири гола в последните си два мача, се намира с „аристократите" в Япония където се готви за участие в Световното клубно първенство.

Както призна Торес, Страната на изгряващото слънце му е повлияла в детството.

„Помня, че когато бях момче, нашият телевизор не хващаше добре сигнала, но в училище всички обсъждахме японското филмче за футбола. В Испания сериала е известен Oliver y Benji, а в Япония името му е Captain Tsubasa. В него двама млади играчи започват да играят за юношеския отбор, попадат в националния тим, печелят Световното първенство, преминават в Барселона и Байерн Мюнхен, обикалят Европа и това тогава беше голяма мечта", заяви Торес за официалния сайт на Челси.

„Заради това започнах да играя футбол. Моят брат ме викаше да играем, освен това много обичах този филм. Исках да бъда Оливър, защото той беше полеви играч, а Бенджи вратар. Това беше моят първи контакт с Япония", каза още Фернандо.

 

  Сподели
179