Червен картон, спорна дузпа и победа на Юнайтед на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Червен картон, спорна дузпа и победа на Юнайтед на Анфийлд (видео)

Ливърпул прие Манчестър Юнайтед в пореден кръг от Висшата лига на Англия и загуби с 2:1 на собствения си "Анфийлд" днес. Мърсисайдци продължават да се намират в зоната на изпадащите след първите 5 кръга, като това е най-лошият им старт от повече от 100 години. Юнайтед пък е на точка зад лидера Челси.

http://e1.365dm.com/12/09/800x600/Luis-Suarez-Patrice-Evra-shake-hands-Liverpoo_2832994.jpg
В първата част голове липсваха, но емоциите бяха в повече. В 39-ата минута Джонджо Шелви бе изгонен за остро влизане в една спорна топка с Джони Евънс, като при излизането си младежът размени остри реплики със Сър Алекс Фъргюсън.

Стивън Джерард прати своите напред с първата атака през втората част, но домакините се дръпнаха назад след това и позволиха на Юнайтед да ги затисне в собственото поле. Това даде резултат за гостите и Рафаел Да Силва вкара прекрасен гол с фалцов удар в 51-ата минута.http://e0.365dm.com/12/09/800x600/Robin-van-Persie-penalty-Liverpool-v-Manchest_2833077.jpg
В 81-ата минута Валенсия напредна добре по фланга и навлезе в наказателното поле. Там той бе застигнат от Джонсън, който не игра с топката, но и не наруши правилата в опита да вземе кълбото от крилото на Юнайтед. Дузпа обаче бе отсъдена и реализирана от Робин ван Перси. Вратарят Рейна нацели ъгъла и дори докосна топката, но не успя да спаси. Така вицешампионът достигна до пълен обрат в тази среща.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
282