Два отменени гола и равенство между Евертън и Нюкасъл


И. Ангелов

Два отменени гола и равенство между Евертън и Нюкасъл

Отборът на Евертън може само да съжалява днес в мач от Висшата лига на Англия, когато прие Нюкасъл и срещата между двата тима завърши при резултат 2:2. Домакините играха страхотно и можеха да поведат доста убедително още преди почивката, а след нея пък им бяха отменени попадения и драмата в последните минути бе пълна.

Лейтън Бейнс откри за своите рано в срещата. В 15-ата минута той комбинира чудесно с Пиенаар, излезе на стрелкова позиция и не сгреши. Нюкасъл нямаха отговор за неговите набези по фланга и той имаше още шансове за гол. Нюкасъл отговори с няколко положения за гол от своя страна. В крайна сметка домакините доминираха.

Демба Ба върна попадение рано във второто полувреме - в 49-ата минута Йохан Кабайе асистира перфектно за гола на нападателя. В 61-ата минута Фелаини вкара, но голът бе отменен поради засада. Такава наистина имаше. В 79-ата минута отново домакините вкараха, но пак това не се зачете. Топката премина линията на гола, както се видя от повторенията, но това не бе видяно от съдиите.

Виктор Аничебе вкара в 88-ата минута и върна драмата на трибуните, като отново тук асистира Пиенаар. Само след 2 минути обаче Демба Ба отново разочарова феновете на домакините с нов гол. Шола Амеоби, който се появи като резерва, надигра Ягиелка и намери Ба, който вкара за драматичен финал на срещата.

  Сподели
111