Официално: Давид Силва подписа нов договор със Сити


Н. Гавазов

Официално: Давид Силва подписа нов договор със Сити

Манчестър Сити официално обяви, че полузащитникът на отбора Давид Силва е сключил петгодишен договор с клуба, което автоматично го прави един от най-скъпо заплатените футболисти в света. Според информацията, през следващите пет години испанския национал ще получава по 200 000 паунда на седмица. Такива пари в Сити заработват единствено Карлос Тевес и Яя Туре.

Силва е възпитаник на Валенсия. През юни 2010 година от него не се заинтересуваха нито Барселона, нито Реал Мадрид и Давид напусна „прилепите", за да премине в Сити срещу сумата от 24 милиона паунда. Същата година той стана световен шампион с отбора на Испания.

До този момент кариерата на Силва върви стремително нагоре: с клуба си спечели титлата във Висшата лига на Англия, Купата на Англия и Суперкупата на страната, а с националния си отбор - Евро 2012. Давид е смятан от специалистите за най-добрия плеймейкър на Острова.

В последно време Реал и Барселона започнаха да отправят поглед към испанеца, но самият Силва няма намерение да напуска Манчестър и нееднократно заяви, че се чувства щастлив в Сити. Доказателство за това е сключеният днес нов договор с клуба си.

„Доволен съм от прекараните две години тук и се чувствам много щастлив в този клуб, в този град и с всичките тези хора. Радвам се, че продължих срока си на пребиване тук. Имам чувството, че се намирам в своя дом", заяви Силва за официалния сайт на Сити.

 

  Сподели
113