Ходжсън поиска Оуен обратно в национала


И. Ангелов

Ходжсън поиска Оуен обратно в национала

Мениджърът на Англия Рой Ходжсън предизвика Майкъл Оуен да направи сензационно завръщане в националните цветове след повече от четири години отсъствие. 32-годишният вкара 40 гола в 89 срещи за Англия, но последното му появяване за тима бе през март 2008-ма година срещу Франция.

С отсъствието на Уейн Рууни, Ходжсън се оказа в странна ситуация с нападението си в квалификациите за Световната купа през 2014-та, и макар прогреса на Джърмейн Дефоу, Даниел Стъридж и Дани Уелбек да бе добър, той смята, че му трябва и опит:

"Всеки играч, било Майкъл Оуен, или който и да е, ако е във форма, вкарва голове и играе много добре във Висшата лига всяка седмица, ще получи нашето внимание. Вижте всичките ни играчи. Избрал съм тези, които съм гледал във Висшата лига през последните години."

"Харесвам Майкъл. Както всички почитатели на футбола, адмирирам постиженията му в миналото. Той имаше страхотна кариера. Разочароващо е, че не игра толкова много през последните две години. Но сега, да се надяваме, ще има шанс да играе и му пожелаваме успех."

  Сподели
78