Юнайтед се прицелва към латиноамериканския пазар


Н. Гавазов

Юнайтед се прицелва към латиноамериканския пазар

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън съобщи, че в най-близко време в неговия отбор може да се появят повече талантливи млади играчи от Латинска Америка - именно пазарът в този регион е под особеното внимание на „червените дяволи". Централна и Южна Америка вече подариха на Юнайтед няколко играчи, последен от които стана чилийският нападател Анхело Енрикес. Сега вицешампионите смятат да продължават да разширяват своя щат от скаути в тази част на света.

„Нещата са много прости. Южноамериканците обичат да играят футбол, той им е в кръвта. Това го виждам по тримата бразилци - Андерсон, Рафаел и Фабио, които обичат футбола и всяка сутрин пристигат на тренировки първи. Това е като глътка свеж въздух. Валенсия пък е костелив орех с отлична дисциплина. Чичарито се отличава с великолепно отношение към играта, а всичко това е много хубаво", заяви Сър Алекс за Inside United.

„Нашите скаути в този район се увеличават. Имаме представител в Мексико, двама са в Бразилия и четирима в останалата част на Южна Америка. През последните няколко години наистина работим добре в Централна и Южна Америка", споделя още шотландският специалист.

 

  Сподели
98