Фил Джоунс аут до ноември


Н. Гавазов

Фил Джоунс аут до ноември

Защитникът на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс получи нова травма и отново остави отбора без помощта си за неопределен период от време. Тази сутрин Daily Mail информира, че 20-англичанин е контузил десния си крак по времена тренировка. Според изданието, в четвъртък вечер играчът е напуснал базата в Карингтън на носилка и в медийното пространство започнаха да се появяват различни версии за степента на новата контузия на играча.

Преди малко официалният сайт разясни ситуацията около защитника.

„Фил Джоунс претърпя операция на менискуса на коляното, което контузи по време на тренировка. Възстановяването му ще отнеме от шест до осем седмици", се казва в изявление на официалния сайт на Юнайтед.

Това е лоша новина за 20-годишния футболист, който все още не изиграл мач през новия сезон. Както е известно, след Евро 2012 Джоунс получи травма на гърба, която му попречи да участва в подготовката на тима за новия сезон. Той пропусна старта на Юнайтед във Висшата лига на Англия и възобновяването на тренировките тази седмица би трябвало да бъде прелюдия към неговото завръщане в строя.

Вместо това, Джоунс е аут до ноември. Това означава, че той ще пропусне и следващите две квалификации на Англия срещу Сан Марино и Полша през следващия месец.

 

  Сподели
77