Алън за възможности си, напрежението и уелския национален тим


А. Павлов

Алън за възможности си, напрежението и уелския национален тим

Джо Алън заяви, че има огромна вяра в собствените си възможности, и приветства напрежението, което съпътства скъпия му трансфер в Ливърпул. Припомняме, че уелският национал се премести на "Анфийлд" през летния трансферен период с трансфер за 15 милиона паунда от Суонзи.

Понастоящем Алън е само на 22 години, но младокът вече е считан за ключова фигура в своя клуб и в представителния тим на Уелс.

Ливърпул разчита на халфа отборът да задържа топката в халфовата линия, а в същото време Алън е смятан за водещ футболист в състава на Крис Коулман.

Самият играч подчерта, че е щастлив да поеме допълнителна отговорност, като Алън си поставя най-високи цели в играта, опитвайки се по този начин да бъде възможно най-добър.

Преди първия двубой на Уелс от квалификациите за СП-2014 срещу Белгия в петък уелсецът каза следното: "Сега има разлика за мен. Мисля, че е твърде лесно да се види това. От моя гледна точка очаквам с нетърпение новото ниво на напрежение. Стремиш се да играеш на най-високо равнище и да бъдеш възможно най-добър и очевидно по-голямото напрежение е едно от нещата, които идват с усъвършенстването на уменията. Трябва да имаш голямо доверие в собствените си качества, което на моменти трябва да граничи с арогантност. Смятам, че можете да видите разликата между топиграч, който играе със самочувствие, и такъв, който не прави това."

"Има ново напрежение, допълнително напрежение, което се появява в ситуации като моята, но аз участвах на Олимпиадата в Лондон, което беше полезно от гледна точка на старта във Висшата лига. Казах си, че ще подходя към този сезон по същия начин, по който съм подхождал към всяка една кампания във футболната си кариера, и че ще дам всичко, което мога. В края на деня ще си кажа: "Даде ли най-доброто от себе си?" Ако съм го дал, тогава не мога да направя нищо повече от това", добави Джо Алън.

Голяма част от подготовката на уелсците преди двубоя с Белгия бе концентрирана върху контингента футболисти от Премиършип, който се подвизава в тима на гостите. Играчи от ранга на Муса Дембеле, Еден Азар, Венсан Компани и Маруан Фелайни са в състояние да излязат на терена в Кардиф, но все пак Алън е уверен, че домакините имат достатъчно качества на своя страна, за да се съревновават с опонента си.

"Мисля, че е нормално понякога да се фокусираш върху съперника, играчите, с които той разполага, и звездите, които той има в своя тим", отбеляза 22-годишният халф.

"Мисля обаче също така, че понякога е важно да си напомним за таланта и уменията, с които разполагаме в своя отбор", продължи Алън.

"На мнение съм, че добре се видя, особено през лятото, какви футболисти имат белгийците и какви трансферни суми бяха платени за тях. Всички ние трябва да се уверим, че сме здраво стъпили на земята, защото срещата ще бъде много тежка", завърши Джо Алън.

  Сподели
160