В Англия хвърлиха половин милиард за трансфери


Н. Гавазов

В Англия хвърлиха половин милиард за трансфери

Клубовете от Висшата лига на Англия повториха постижението от 2008 година, когато през летния трансферен прозорец похарчиха за нови футболисти половин милиард паунда. През тази година цифрата по този показател достигна 490 милиона в британска валута, съобщава информацията Deloite.

Това е с 5 милиона повече от миналата година. Както информира Агенцията, очакванията са разходите за нови футболисти да продължават да се увеличават, което е свързано с неотдавнашното подобряване на контракта за продажбата на телевизионните права.

По оценка на Deloite, от следващата година средностатистическия клуб във Висшата лига на Англия ще може да харчи за трансфери 25 милиона паунда повече отколкото сега. В същото време прогнозите са, че в Испания все по-малко средства ще се заделят за трансфери заради финансовата криза и натиска от страна на Европа за спиране на дотациите на испанското правителство, което в следващите две-три години ще доведе до изоставане на Реал Мадрид и Барселона от водещите английски клубове в това отношение.

 

  Сподели
178